MAPOUT CONTACT MEDIA PORTFOLIO ABOUT
LEICA

LEICA

PREVIOUS NEXT

PORTFOLIO 

Location: The Waterside 雅濤居
Size: 696sqft

LEICA 

Scandinavian style designs is getting more recognized amount interior design genre in recent year. Mapout, as a Hong Kong based interior studio, are keep digging new elements from Scandinavian style in order to enrich our design and hopefully transform them to suit HongKongers preference.

The house owner is a camera enthusiast and collectors, therefore we decided to leave a little camera display area between the hallway and the daughter's room. A display cabinet as a showcase for the camera collections on the outside while a storage area for the daughter inside. A piece of glass window used here to create sharing view as it allow the parent to watch their daughter while they are in the living room since the daughter is still an infant. (A slide down curtains also installed inside to provide privacy when she growth up) It also allow day light to get though and brighten up the hallway, in the mean time, showcase the magnificent sea view from the daughter room.

As for the master room and master washroom, in order to gain more space for the use of storage, we had removed part of the daughter room’s wall and introduce two sets of in-wall full height cabinet, which also help to decrease the use of extra cabinets in both room while enlarging the sense of space between them.

Last but not lease, a bold use of grey wooden floor and marble hexagon tiles become a eye catching focus which extended all the way from the entrance and open kitchen to a few step into the living room, so the entrance looks wider and brighter with a slip of Scandinavian touch. Though it’s has been a complex workflow here, but the result is marvellous.

Once again, Thank you Login & Ceci, it’s always a pleasure to work and design for friends.


近來發現很多朋友對MapOut的北歐風格有了較深的印象,但我們還繼續努力探索有什麼新元素可以豐富這類形設計,既要適合香港人生活模式亦希望保留北歐設計的感覺。

男戶主是一位相機愛好者和收藏家,設計上就需要幫助他平衡家庭生活和享受興趣的空間分配,其中我們在睡房走廊造了一組雙面櫃來分橺女房及走廊,對外是一條展示相機的飾櫃,對內是留給女兒儲物之用,用玻璃窗橺格設計(房間內還安裝了捲簾,以在她成長後增加隱私度),既方便照顧女兒之餘,令身在客廳和走廊時也能欣賞到為女兒添置的特色牆身和女房窗外的海景,還可以讓日光透照亮走廊,做到視角和自然光共享的慨念。

主人房及主洗手間方面,我們拆了部分客房的牆身,加了兩組入牆全高櫃,這樣可以加大儲物量之餘,亦減少活動傢私數目,從而增加睡房的空間感。
 
最後想介紹玄關位置,把地磚和木地板MIX AND MATCH無疑是這單位設計焦點,我們運用雲石紋地磚拼湊灰色木地板,做法比較複雜但用色簡潔,而雲石紋地磚伸延至開放式廚房內,令原本走廊式的玄關變得開揚和光猛,更有一點設計的玩味。

多謝Login & Ceci,能為朋友設計是一件快樂的事。

 © 2020 MapOut Limited

2020/01/19